23948sdkhjf

Nya Karolinska ska utredas av regeringen

"Vi ska tillsätta en kommission för att utreda vad som hänt och se till att det inte händer igen"
Nya Karolinska Solna (NKS) skulle bli bästa sjukhuset. Istället har kostnaderna dragit iväg och det är på väg att bli världens dyraste. Enligt SVT Nyheter i Stockholm ska regeringen nu tillsätta en utredning. Den ska vara klar den 1 mars 2019 och granska de höga kostnaderna samt rutinerna för upphandling.

– Sverige ska vara tryggt. Sjukvården ska vara trygg. Att vården finns där när du behöver den är grundläggande i vårt samhällsbygge. När detta utmanas måste regeringen agera, sa sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) under en presskonferens som ägde rum på fredagen.

Förutom Annika Strandhäll, var även finansminister Magdalena Andersson (S) på plats. Under presskonferensen sa hon att NKS är ett exempel på när offentligt ansvar inte tagits fullt ut. Magdalena Andersson sa även att det som hänt ”är exceptionellt”.

Under presskonferensen sa de båda även att regeringen nu ska tillsätta en utredning. Man har följt projektet under en längre tid och hanteringen beskrivs som ett haveri.

–  Vi ska tillsätta en kommission för att utreda vad som hänt och se till att det inte händer igen, sa Magdalena Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094