23948sdkhjf

Så kan Stenkrossen i Lund förändras

Området är viktig på grund av dess många karaktärsdrag, skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande.
Kvarteren runt Stenkrossen i Lund kan förändras rejält. I ett pressmeddelande skriver Lunds kommun att Byggnadsnämnden beslutat om samråd för förslaget till ny detaljplan. Den avser såväl kvarteret Stenkrossen som Råbykungen.

Tanken är att uppföra nya bostäder, park och en förskola.

– Förslaget till detaljplan för kvarteren Råbykungen och Stenkrossen är nu färdigt för samråd. Innerstaden utökas söderut och Lund får ett tillskott av 230 till 300 nya bostäder. Bostadsbyggandet ökar i Lund och här skapas en värdefull förtätning som inte bara ger nya bostäder utan också ger ett lyft för närområdet, säger Björn Abelson, ordförande i Byggnadsnämnden i Lund, i pressmeddelandet.

Lunds kommun menar att områdets centrala läge gör att dess karaktärsdrag blir en viktig grund i planförslaget. Man anser även att en variation av bostadstyper, byggnadstyper och funktioner ökar förutsättningarna för att olika människor vistas i samma kvarter.

– Området har förutsättningar att bli ett riktigt intressant tillskott i centrala Lund. En kombination av Stenkrossens unika kulturverksamhet som engagerar många Lundabor i olika åldrar, EOS-hallens aktiviteter samt stora gröna värden i området bidrar till att det kan bli en fin stadsmiljö, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359