23948sdkhjf

Bank sponsrar utsmyckning av Stora torg i Eslöv

"Torget är en naturlig samlingsplats och det känns bra om vi kan bidra till ökad trivsel här"
Stora torg i Eslöv ska få ett ansiktslyft. Torget ska få en utsmyckning vars utseende ska utses i en tävling längre fram. Klart är dock att Sparbanksstiftelsen Finn vill vara med och finansiera. 5 miljoner kronor doneras till projektet, skriver dotterbolaget Sparbanken Skåne i ett pressmeddelande.

Och Sparbanken Skåne har verkat länge i Eslöv. Anorna kan spåras bak till 1800-talet i form av Sparbanken Finn, Eslöv-Onsjö Sparbank och Eslövs Sparbank. Tack vare sina rötter vill banken vara med och förändra Eslöv.

– Som sparbank vill vi medverka till att det lokala samhället utvecklas. Vi är ett av de äldsta företagen i Eslöv och vill stödja staden på flera plan, dels med eget bankkontor och dels genom olika samarbeten, men även symboliskt som vår ägarstiftelse nu gör, säger Helena Björkman, bankchef på Sparbanken Skåne, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Torget är en naturlig samlingsplats och det känns bra om vi kan bidra till ökad trivsel här.

Under året kommer konstnärer att bjudas in till en tävling för att skapa sina visioner av torget. En jury kommer därefter att utse en vinnare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079