23948sdkhjf

Så blir Polestars nya huvudkontor

I sommar ska lyxmärket Polestar "flytta ihop" med Volvo.
Polestar är Volvos högpresterande bilmärke. Tanken är att märket ska befinna sig i ”lyxsegmentet” och konkurrera med bilar som exempelvis Tesla.

Idag har märket sitt huvudkontor i Gårda, men det ska bli ändring på det. Polestar ska nämligen flytta till Torslanda – samma område där Volvo Cars har sitt huvudsäte, skriver Göteborgs-Posten .

Flytten kommer att ske till sensommaren till en 3800 kvadratmeter stor kontorsyta. Här kommer även finnas utrymme för utställningshall för bilar.

Byggnaden där Polestar ska flytta in existerar redan idag. Den ska byggas om för att passa bilmärkets alla behov. Idag används byggnaden till eldrift och tanken är att utseenden ska andas mer bildesign och mindre av traditionell arkitektur.

– Att flytta till Volvo Cars område i Torslanda, så att vi kommer närmare vårt moderbolag, är en viktig del av vårt nära samarbete, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, till GP.

Designen tas fram i ett samarbete mellan Polestar och Göteborgsarkitekterna Bornstein och Lyckefors. Fasaden är vit, helt i glas och har 60 procents ljusinsläpp. Enligt Polestar är det den första av sitt slag i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093