23948sdkhjf

Serneke och Semrén & Månsson utvecklar Brunnhögtorget i Lund

"Framtidens boende behöver vara flexibelt, inkluderande och med möjlighet till gemenskap"
Under måndagen fattade kommunstyrelsens arbetsutskott i Lund kommun beslut om markreservation för Serneke. Tanken är att byggföretaget ska, tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson, bygga en innovativ, inkluderande och dynamisk blandstad i Lund. Det skriver de båda bolagen i ett pressmeddelande.

Det är kvarteren intill Brunnshögtorget som ska byggas ut med bostäder, service och verksamheter. Allt ska bindas ihop med tre högre profilbyggnader. På så vis ska området bli ett ledande exempel på hållbar stadsutveckling.

– Framtidens boende behöver vara flexibelt, inkluderande och med möjlighet till gemenskap. Genom att fläta samman olika boende- och upplåtelseformer med sociala funktioner som till exempel odlingsterasser, co-workingytor och gemensamhetslokaler uppmuntrar vi till nya former av delningsekonomier mellan de boende, säger Tobias Landberg, arkitekt och hållbarhetsansvarig på Semrén & Månsson, i pressmeddelandet.

Totalt rör det sig om två kvarter på 50 000 kvadratmeter. Förutom bostäder, service och butiker, vill man uppmuntra de boende till kreativa möten. Detta ska förkroppsligas i tre högre hustoppar där den högtå är 35 våningar. Inspiration och kunskap tar Serneke med sig från arbetet med Karlastaden i Göteborg.

– Att stapla en variation av bostäder med kompletterande funktioner på höjden är ett sätt att tillföra många bostäder på liten yta och samtidigt skapa en dynamisk och levande stadsmiljö. Nu får vi möjlighet att utveckla de idéer vi arbetar med i Karlastaden i Göteborg, ett annat projekt där vi har ett lyckat samarbete med Serneke, säger Magnus Månsson, arkitekt och koncernchef på Semrén & Månsson.

Detaljplanearbetet planteras inledas under hösten 2018. Byggstart kan bli så tidigt som 2020 till 2021 och 2023 bör byggnaderna vara klara för inflyttning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079