23948sdkhjf

De vill bygga 55 bostäder i Surahammar – men är omöjliga att nå

VLT rapporterar om företaget Ekstammen bostäder AB. Men när de försöker nå dem möts tidningen av radiotystnad.
I Surahammar ska 55 nya bostäder byggas. Företaget som kan få option att göra detta heter Ekstammen bostäder AB. Allt står dock inte helt rätt till, skriver VLT .

Tidningen beskriver i en artikel hur man försökt komma i kontakt med ägarna utan resultat. Företaget är dryga halvåret gammalt och registrerades i augusti 2017. Det är registrerat på en 40 år gammal kvinna, men saknar både hemsida och telefonnummer. Det mobilnummer som ska leda till kvinnan är inaktivt. Via e-posten VLT använder för kontakt uppges det att hon är på semester.

Även företaget i sig verkar vara suspekt. VLT rapporterar att i det 17 sidor långa dokument, som visar hur huset ska konstruerar, står en 78-årig man som ansvarig byggingenjör. Problemet är bara att mannen inte har den yrkestiteln – eller känner till bygget.

Han är skriven på en adress i Umeå och när VLT får tag i honom blir han bara förvånad. Mannen får frågan om han är byggingenjör och svaret han ger är ”Nej, det är jag inte”.

På kommunen är de också lika ovetande. Thomas Lenell, teknisk chef på Surahammar, uppger till VLT att han träffat Ekstammen bostäder flera gånger. Något nummer har han dock inte, endast en e-post. Och den leder till en man vid namn ”Daniel”.

VLT har försökt nå bolaget via e-postadressen men utan resultat. Om det blir något bygge återstår därmed att se. Kommunen är dock inte särskilt oroliga:

– Det enda vi som kommun förbinder oss till är att ge dem förköpsrätt på marken under åtta månader, säger Thomas Lenell till VLT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078