23948sdkhjf

Buildsafe hjälper Skanska på digitaliseringsresa

Med hjälp av deras verktyg ska arbetsplatser bli mer effektiva och säkra.
Buildsafe, företaget som specialiserat sig på att effektivisera och standardisera KMA-processer, har slutit avtal med Skanska. Partnerskapet innebär att Buildsafe ska hjälpa Skanska med deras digitaliseringssatsning, och att deras verktyg rullas ut på samtliga av Skanskas arbetsplatser i Sverige under 2018. På så vis ska bland annat säkerheten öka.

– Våra byggprojekt och dess människor behöver digitala och mobila verktyg i världsklass, och för den digitala resan vi står mitt i behöver vi också partners i framkant – Buildsafe är en av dem, säger Anders Rehnström, COO Operativ Chef på Skanska Sverige, i ett pressutskick.

De båda företagen började dock att samarbeta redan 2015. Det var i samband med att KTH och flera andra byggbolag genomförde en studie om Buildsafe. Och strax innan årsskiftet 2017 till 2018, använde närmare 800 medarbetare hos Skanska tjänsten. 600 underentreprenörer likaså. Nu är målet att sprida Buildsafe till minst 500 projekt inom Skanska innan året är slut.
 
– Vi är stolta över att fördjupa samarbetet med Skanska och ser det som en stor kvalitetsstämpel att ett av världens största byggbolag väljer oss som leverantör. Skanska ligger i framkant med digitalisering och är en viktig partner för Buildsafe i vår resa att skapa en branschstandard, säger Viktor Broberg, vd på Buildsafe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078