23948sdkhjf

Airteam köper upp Luftkontroll Energy

Det blir den danska jättens första steg in på svenska marknaden.
Danska Airteam, dotterbolag till Ratos, förvärvar Luftkontroll Energy i Örebro AB. Det skriver de båda bolagen i ett pressmeddelande. Köpet är Airteams första steg in på svenska marknaden.

På hemmaplan är Luftkontroll Energy en expert inom installation av ventilationslösningar. Airteam å sin sida har samma position – men i Danmark.

– Vi är glada att kunna välkomna Luftkontroll Energy in i Airteam-gruppen, och samtidigt få med oss Luftkontroll Energys ledning i ägarkretsen. Airteam har haft som mål att expandera vidare i Norden och vi vet att Luftkontroll Energy på alla sätt står för samma värderingar som Airteam, nämligen att vara professionella, aktiva och ansvarsfulla. Luftkontroll Energy har en stark marknadsposition och en kundorienterad verksamhetskultur med duktiga och dedikerade medarbetare, säger Poul Pihlmann, vd för Airteam, i pressmeddelandet.

Airteam har drygt 200 anställda och verksamhet på åtta orter i Danmark. Huvudkontoret ligger i Århus. Därmed blir Luftkontroll Energy en del av en stor och växande nordisk koncern.

– Vi är mycket glada att få ingå i en stor och stabil koncern som Airteam och att vi dessutom får vara med från start i deras etablering i Sverige, säger Niklas Johansson, vd Luftkontroll Energy.

Köpet förväntas slutföras under första kvartalet 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095