23948sdkhjf

Tyréns tar fram detaljplan för Geelys

Projektet ska kulminera i ett gigantiskt innovationscenter.
Lindholmen i Göteborg ska få fler kontorslokaler. Tyréns har fått i uppdrag av Göteborgs stad att ta fram en detaljplan till ett innovationscenter på 85 000 kvadratmeter. Byggnaden ska husera Geely och en skola, står det i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt kul att få bidra till en så stor utveckling som sker idag på Lindholmen och Älvstaden. Jag hoppas att vi tillsammans med Göteborgs Stad kan skapa en attraktiv blandning av såväl kontor, skola som miljö i området, säger Kristina Axelsson, uppdragsledare, Tyréns, i pressmeddelandet.

Det blir området kring Pumpgatan som ska användas. Idag nyttjas marken till största del av parkeringar och industriverksamheter.

– Geely och Göteborgs Stad har höga ambitioner på gestaltningen av byggnaderna som ska främja liv, rörelse och mötesplatser. Viktigt är också att ta hänsyn till ytorna mellan husen, samtidigt som ska vi hantera översvämningsrisker, skyfall, dagvatten, trafik och gröna kvalitéer på samma yta, säger Kristina Axelsson.

Uppdraget startade tidigt i år och ska pågå fram till augusti 2019. Tiden är knapp och har hög prioritet i Göteborgs stad. När allt är klart kommer centret att rymma runt 3500 arbetsplatser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063