23948sdkhjf

NCC säljer finska handelsprojekt – till Niam

Suurpelto Centrum i Esbo och Laajasalo Shopping Centrum i Helsingfors är två finska handelsprojekt som fram tills nu tillhört NCC. Nu säljer bolaget av dem båda till Niam – för 540 miljoner kronor.

– Affären är ett bra exempel på hur vi utvecklar långsiktigt hållbara projekt som bidrar till att skapa en attraktiv helhet för en växande Helsingforsregion, hyresgäster och investerare. Vi är också väldigt glada att Niam väljer att förvärva dessa fastigheter i områden där vi på NCC fortsatt har ambitionen att vara en aktiv stadsutvecklare, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Båda försäljningarna sker som så kallade bolagsaffärer. Det innebär att Niam förvärvar aktierna i respektive fastighetsägande bolag. Utöver detta tillkommer en köpeskilling på 180 miljoner kronor för Suurpelto Centrum och 360 miljoner kronor för Laajasalo Shopping Centrum. Tillträdet sker under årets första kvartal respektive fjärde kvartalet.

– Vi är glada över att förvärva dessa högkvalitativa handelsfastigheter som NCC har byggt i attraktiva och växande områden. Dessa tillgångar kommer att vara ett bra komplement till vår portfölj, säger Fredrik Jonsson, VD Niam.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127