23948sdkhjf

Forsen bygger om Hallands konstmuseum

Ombyggnationen beräknas bli klar under sommaren 2019.
Efter många års väntan är det nu klart – Hallands konstmuseum kommer att byggas ut. Det är bolaget Forsen som fått uppdraget att bygg- och projektleda och när bygget är klart, kommer museet att bli nästa dubbelt så stort. Dessutom får det en helt ny park.

– Utöver renovering av den befintliga byggnaden tillkommer en utbyggnad på 1 700 kvadratmeter med en ny huvudentré vänd mot staden och parkområdet vid Nissan. I den nya byggnaden planeras för reception, butik och ett café med uteservering med utsikt över vattnet, säger Magnus Persson, projektledare på Forsen i ett pressmeddelande.

Enligt Magnus Persson finns det ett par utmaningar. Bland annat gäller det att skapa en akustik och ljussättning som är flexibel beroende på vilken utställning som är aktuell.

– Det är också viktigt att tillbyggnaden kopplas ihop med den befintliga museibyggnaden på ett bra sätt, så att de fungerar tillsammans som en enhet, säger han i pressmeddelandet.

Vidare krävs bra avfuktning och ventilation för att inte skada de olika utställningarna. Även säkerheten är prio och kommer att klassas enligt krav från kammarkollegiet.

– Detta gör det möjligt för museet att låna in konstverk och utställningar från andra museer och kunna visa upp dem för Halmstadborna, vilket är jättekul, säger Jimmy Andersson på Halmstads kommun.

Ombyggnaden beräknas vara klar i juni 2019. Utformningen står arkitektfirman White för.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125