23948sdkhjf

Försäljningen av limträ slår rekord – igen

Försäljningen har ökat med 7 procent jämfört med det tidigare rekordåret 2016.
Sammanlagt sålde de svenska limträproducenterna 85 000 kubikmeter limträ under 2017, jämfört med 77 000 kubikmeter året innan. Den ökade försäljningen är en trend som väntas hålla i sig menar Johan Fröbel, chef teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt Trä.

– Det är inte minst den unga generationen som insett limträbyggandets fördelar och allt talar för att försäljningen av limträ fortsatt kommer att öka, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt branschorganisationen Svenskt trä finns det flera orsaker bakom den fortsatta försäljningsökningen. Bland annat pekar man på att det är ett material som är förnybart, lätt att forma och ett av de starkaste konstruktionsmaterialet i relation till sin vikt.

Johan Fröbel säger även att det som sker inom limträbranschen inte är en tillfällighet, utan snarare ett paradigmskifte som innebär något nytt i byggbranschen.

– Till det kommer också att Sverige är ett traditionellt skogsland och har flera producenter av limträ som är ledande i världen inom sitt område. Allt fler inser att limträ är nyckeln till att kombinera effektivt och attraktivt byggande med miljömässig hållbarhet, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079