23948sdkhjf

Skanska satsar på automation-forskning

Tillsammans med en rad andra företag kommer Skanska att stötta en ny industriforskarskola inom automation vid Mälardalens Högskola.
Byggautomation är ett område som fångat Skanskas intresse. Därför stöttar företaget nu en ny industriforskarskola inom automation vid Mälardalens Högskola. Till sin hjälp har de Sveriges främsta industrier och forskare, står det i ett pressmeddelande.

Det är närmare bestämt industriforskarskolan Automation Region Research Academy (ARRAY) det gäller. Förhoppningen är att man ska öka kompetens och utveckling inom vetenskapliga områden som är strategiskt viktiga för den svenska industrin. Skanska å sin sida kommer att ha tre doktorander med koppling till skolan.

– I och med forskarskolan ARRAY finns det nu möjlighet att förändra byggsektorn radikalt, från ett hantverk till en effektiv industri. Vi kan inte göra det ensamma utan här har vi möjligheten att tillsammans med Sveriges främsta industrier och forskare skapa något unikt och konkurrenskraftigt, säger Ulf Håkansson som är fon-chef hos Skanska.

Förutom Skanska, är bolag som MDH, ABB, Volvo CE med flera involverade. Satsningen finansieras med 32 miljoner från KK-stiftelsen, 14 miljoner från Mälardalens Högskola och 29 miljoner från näringslivet. Den kommer att pågå från i år och fram till 2024 och det handlar om totalt 15 doktorandtjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422