23948sdkhjf

Fredells byggvaruhus lämnar Woody

Byggvaruhuset ser att man klarar sig på egen hand och väljer att avsluta samarbetet med kedjan.
Efter att ha varit anslutna till Woody bygghandel sedan 1990-talet väljer Fredells byggvaruhus att fortsätta på egen hand. Därmed avslutas samarbetet i samförstånd med Woody.

Enligt vd Fabian Fredell är en av orsakerna att satsningar hos de själva och Woody överlappar för mycket, och nämner till exempel områden som inköp och digitala affärer.

– Ur ett affärsperspektiv blir det inte lönsamt att både driva en egen organisation och supportera ännu en inom Woody som hanterar samma uppgifter, säger han i ett pressmeddelande.

Dessutom ser man att Woodys fokus på proffssegmentet inte helt ut passar Fredells, då konsumentsidan står för 40 procent av den senares omsättning. Därför ser Fredells också att man behöver en annan bredd.

Sedan man anslöt till Woody har Fredells fördubblat sin omsättning till cirka 700 miljoner kronor. Det innebär också att man varit största byggvaruhuset i Woody-kedjan, vars 92 anläggningar tillsammans omsätter 6 miljarder kronor.

– Vi har haft stor hjälp av Woody bygghandel och även varit med och utvecklat kedjan på många vis genom åren så det har inte varit ett enkelt beslut. Det är inte uteslutet att vi kommer ha andra gynnsamma samarbeten i framtiden, det får tiden utvisa, säger Fabian Fredell.

Enligt Woody bygghandels vd Fredrik Johanson utvecklade man under förra året en strategiplan för kedjan, och arbetet enligt den kommer fortsätta oförändrat.

Samarbetet avslutas under andra kvartalet i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079