23948sdkhjf

De ritar Lidls huvudkontor

När svenska Lidl får nytt huvudkontor är det Archus arkitektur som har generalkonsultuppdraget. Deras största uppdrag någonsin.
Archus arkitektur AB är generalkonsut till bygget av Lidls nya huvudkontor i Barkaby, det skriver företaget i ett pressmeddelande. Det är enligt företaget deras största uppdrag någonsin.

De kommer att ansvara för arkitektur, inredning och landskapsgestaltning. Förfrågningsunderlagen kommer att tas fram av underkonsulter.

– Det är ett speciellt uppdrag eftersom vi som arkitektkontor är generalkonsult och alltså har det totala ansvaret för projekteringen av husen, säger Mattias Fredberg, uppdragsansvarig arkitekt hos Archus Arkitektur i pressmeddelandet.

Totalt kommer det att bli 27 800 kvadratmeter kontor, butik och garage att byggas. Kontorsbyggnaden kommer att ha fyra huskroppar och ha 15 150 kvadratmeter yta. Bygget beräknas stå färdigt under hösten 2019.

– Vi har lagt mycket vikt vid att skapa en ljus och attraktiv arbetsmiljö. Bland annat inreds de fyra huskropparna utifrån årstiderna. Det kommer att märkas i färgsättningar, materialval och detaljer, säger Andreas Kristoffersson, uppdragsansvarig för inredningen hos Archus Arkitektur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078