23948sdkhjf

Midroc och Wingårdhs vann markanvisningstävling

En markanvisningstävling som anordnats av Malmö stad för 12 000 kvadratmeter mark i området Hyllie har vunnits av Midroc och Wingårdhs.
Det vinnande bidraget The Embassy of Sharing har vunnit markanvisningstävlingen som Malmö stad utlyste i januari i år. Totalt handlar det om ett markområde på 12 000 kvadratmeter som ska bebyggas vid Hyllie stationsväg och Hyllie Boulevard, skriver Midroc i ett pressmeddelande.

Förslaget omfattar totalt 55 000 kvadratmeter byggnader, där 27 000 kvadratmeter är boendeyta och 21 000 kvadratmeter är kontorsbyggnader.

Området ska utvecklas under en period av fem till sju år med en projektvolym på runt 2,5 miljarder kronor. Utöver det är det även lokala ytor och verksamhetslokaler i förslaget.

– Tävlingsförslaget utgick från visionen att göra Hyllie till den pulserande och inkluderande miljö som stadsdelen har potential att bli. Vi vill skapa miljöer som utgör en plattform för samarbete, inkludering och utveckling, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development i ett pressmeddelande.

Midroc och Wingårdhs vann över totalt 15 inkomna förslag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078