23948sdkhjf

Brons på yrkes-VM

"Efter sista tävlingsdagen tänkte jag att jag lika gärna kan komma på tionde plats."
Hortlax och Sverige fick med sig en brons-medalj från yrkes-VM som gick av stapeln i Abu Dabi. Det var VVS-installatören Björn Landin som tog hem den enda svenska medaljen i den 45:e upplagan av yrkes-VM, det skriver WorldSkills Sweden i ett pressmeddelande.

- Detta trodde jag inte alls. Efter sista tävlingsdagen tänkte jag att jag lika gärna kan komma på tionde plats. Helt sjukt, men nu känns det såklart väldigt bra, säger Björn Landin i ett pressmeddelande.

Konkurrensen var hård. Totalt var det 1300 tävlande från 58 länder som gjorde upp om medaljerna.

Flera andra svenska tävlande hade framskjutna placeringar och totalt var det sju i laget som fick utmärkelsen Medallion for Excellence. Den tilldelas tävlande som uppnått en viss poäng och samtidigt visat på en stor yrkesskicklighet.

– Vi hade en hög målsättning inför årets Yrkes-VM men tyvärr nådde vi inte hela vägen fram. Konkurrensen har aldrig varit tuffare än i år, men trots detta tar det svenska yrkeslandslaget hem ett brons och sju Medallion for Excellence. Våra tävlande har gjort en stark insats och är alla goda ambassadörer för svensk yrkesutbildning, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig, WorldSkills Sweden
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064