23948sdkhjf

Cementpålar ska ner 40 meter i marken

Under måndagen slogs den första pålen ner där det nya stadsdelshuset vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg ska byggas.
Under kommande veckor ska 600 cementpålar slås ner i marken för att stabilisera den leriga grunden som byggnationerna av stadsdelshuset och handelshuset ska byggas på.

Det är Göterborgslokaler som uppför byggnaderna vi Selma Lagerlöfs torg. Först ska bygget av Stadsdelshuset påbörjas, utöver det så ska även ett handelshus byggas. Bägge byggnaderna är på ungefär 5500 kvadratmeter.

– Det här är en historisk dag för GöteborgsLokaler av flera anledningar. Dels är det första gången vi uppför egna byggnader och dels är det första gången som vi är med och skapar en helt ny stadsdel, säger Robert Hörnquist, vd på GöteborgsLokaler i ett pressmeddelande.

Byggnationerna väntas vara helt klara till våren respektive sommaren 2019. Jonas Lissel som är fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler berättar för Entreprenad.com att det är Göteborg Mark och Betong Entreprenad AB som genomför pålningsarbetet och stommen är beställd av Strängbetong.

Vilka som sedan ska bygga var under tisdagen inte färdigförhandlat, men de räknar med att det troligen blir klart under vecka 39.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062