23948sdkhjf

Utplanat byggande i Norrbotten

Efter flera års högkonjunktur syns en avmattning för byggbranschen i Norrbotten, säger Sveriges byggindustriers chef för regionen.
I år investeras runt 14 miljarder i byggprojekt i Norrbotten, mer än något tidigare år. Men trots stora investeringar ser branschorganisationen Sveriges byggindustrier tecken på att byggandet börjar mattas av, rapporterar P4 Norrbotten .

– Byggmarknaden går bra investeringsmässigt, men det går inte uppåt som man trott. 2014 kändes det som nu tar det verkligen ordentlig fart, men från 2015-2016 har det planat ut, säger Fredrik Kristiansson, regionchef för Sveriges byggindustrier, till radiokanalen.

Enligt Fredrik Kristiansson har man i arbetet inför nästa prognos fler företag som har en mindre positiv syn på framtiden, något regionchefen kopplar till sämre tider för gruvbranschen. I en kommentar till P4 Norrbotten säger han att det är just gruvindustrins upp- och nedgång som i sin tur påverkar byggbranschen i regionen.

Samtidigt tror han, efter Trafikverket lämnat förslag till den nationella transportplanen i förra veckan, att det finns ljuspunkter framöver. Bland annat pekade myndigheten ut satsningar på stora, namngivna projekt som till exempel Luleå Hamn och Malmbanan, vilket är "otroligt positivt" enligt Kristianssons kommentar till P4 Norrbotten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078