23948sdkhjf

Finsk genombrottsorder för Malmöföretaget

Beställaren har 26 betongfabriker och drygt 600 medarbetare.
Malmöföretaget Addmobile, en utvecklare av e-verktyg för bygg- och anläggningsbranschen, har fått en finsk genombrottsorder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beställare är det stora betongföretaget Lujabetoni. Ordern gäller transportsystem för betongtransporter. Samarbetet innebär alltså nu att Malmöföretaget etablerar sig utanför Sveriges gränser.

– Lujabetonis styrka och varumärke bygger på att ligga i framkant vad gäller utveckling och teknik. Addmobile har tagit hem denna order i en stark internationell konkurrens och vi ser den som ett stort erkännande av vårt transporthanteringssystem, säger Addmobiles vd Lars Kandefelt.

Lujabetoni är en del av den finska privatägda byggkoncernen Luja. Företaget driver egna fabriker för produktion av betongelement- och betong. Omsättningen uppgick förra året till 140 miljoner euro och bolaget har drygt 600 medarbetare.

Med transportsystemet kan företaget planera, optimera och följa sina transporter av färdigmixad betong i betongbilar från fabrik till kund. Alla betongbilar kommer att vara uppkopplade, så kallade ”connected vehicles”, och rapportera leveransstatus i realtid till såväl leverantör som kund.

Systemet börjar implementeras till hösten och det ska vara fullt genomfört till årsskiftet. Alla Lujabetonis 26 fabriker kommer att använda transportsystemet nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078