23948sdkhjf

Lindbäcks satsar på tåg

Tar steg från dieseltruckar till elektriskt tåg i den nya fabriken.
Hela logistikflödet förnyas när Lindbäcks väljer att satsa på dragtruck med vagnar bakom, som ska transportera skivmaterial och virke från logistikcentret till elementtillverkningen i den nya fabriken på Haraholmen i Piteå.

För att anpassa flödet till den taktade tillverkningen väljer företaget att köra tåget med en tidtabell. Vilket innebär att det på fasta tider levererar det planerade materialet på en enkelriktad väg i produktionen.

– Tillsammans med AIT har vi tagit fram en lösning som kommer att minska truckkörningen i fabriken. Det gör arbetsmiljön säkrare men också logistiken effektivare, säger Lars Wallgren, ny logistikchef på Lindbäcks i ett pressmeddelande.

Den stora anledningen till den nya strategin handlar om att man vill få bort truckkörning från produktionen. Dels ska det kunna leda till mindre risker men också att få en tydligare takt i materialförsörjningen. Det kommer att leverera färdigkittade sjok till de olika produktionsenheterna som får de vägg- eller takblock de behöver.

– Det möjliggör för oss att se hur vi ligger till i förhållande till produktionen och att skapa en förutsägbar materialtransport, säger han.

Den nya fabriken för industriellt byggande av flerbostadshus i Piteå räknar Lindbäcks ska ge 150 nya arbetstillfällen. Invigning sker den 19 december i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093