23948sdkhjf

Vd-skifte hos White

Arkitektbyrån internrekryterar när nuvarande vd:n går över till rådgivande roll.
White arkitekter byter vd – nuvarande toppchefen Monica von Schmalensee, som haft posten sedan 2011, går över till en rådgivande roll och ersätts av Alexandra Hagen.

Byråns nya vd kommer från det egna bolaget, där hon närmast höll en tjänst som chef för Whites kontor i Malmö. Innan dess har Alexandra Hagen bland annat varit utlandschef för koncernen, som totalt har 16 kontor i Sverige, Danmark, Norge och England.

– Efter sju år som vd vill jag återgå till det operativa arbetet med att skapa arkitektur som sätter människan i centrum, säger Monica von Schmalensee, som framöver även kommer att arbeta med Londons borgmästare i stadsutvecklingsfrågor.

Enligt Whites styrelseordförande Liselotte Hjorth, som också ansvarat för rekryteringsprocessen, är man glada över att hittat ersättaren internt.

– Monica har som vd lett bolaget till att bli en erkänd arkitektfirma internationellt. Nu går vi in i en ny fas med Alexandra som är en god ledare med gedigen erfarenhet och ett stort intresse för framtidsfrågor, säger hon i ett pressmeddelande.

Alexandra Hagen tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082