23948sdkhjf

Kranuthyraren ska expandera

Hässleholmsföretaget har köpt upp konkurrent.
Det är tidningen Norra Skåne som rapporterar om att kranuthyraren Sven Jinert AB har köpt upp konkurrenten Kranexpressen.

Från och med den 1 september blir Kranexperten en del av Sven Jinert AB och företaget utökar därmed sin personal med 25 personer och Kranexpertens maskinpark.

Har bakgrund i Kranexpressen

Enligt Sven Jinert finns det flera anledningar att man har köpt Kranexpressen. Han påpekar att det är liknande företag med liknande värderingar, och det är i sig inte så konstigt då han var anställd på Kranexpressen när företaget etablerade sig på 1980-talet.

– Det är självklart en väldigt trevlig och rolig händelse för mig. Det känns bra att det var en ägare som THAGE och Kranexpressen är en stor företag med flera dotterbolag.

Siktar på att bli störst i regionen

Sven Jinert säger till Entreprenad.com att köpet också är viktigt då man har ett underskott på maskiner att hyra ut. Nu kan man expandera och enligt honom ska man nu jobba på att vidmakthålla Kranexpressens kundkrets samtidigt som ny kompetens kommer in från Sven Jinert AB.

– Det här är ett beslut som mognat fram. Vi får nu ett konkurrenskraftigt företag. Med det Kranexpressen bidrar med blir vi nu nog resurs- och omsättningsmässigt störst i regionen, säger Sven Jinert till Norra Skåne.

Det är inte bara ny personal som kommer från Kranexpressen. Expansionen fortsätter och fler kommer att rekryteras.

– Jag kan inte ge någon exakt siffra, men vi kommer behöva minst tio nya anställda i företaget, säger han.

Sven Jinert AB grundades 1988 i Hässleholm. Nu nästan 30 år senare är företaget verksamt i hela Sydsverige och har runt 120 anställda. De har specialiserat sig på mobilkranar, teleskoptruckar, specialtransporter samt tunghantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063