23948sdkhjf

Piteå kraftsamlar inför den största industrietableringen

Om Skellefteå får Northvolts jätteanläggning står Piteå redo för nya invånare.
Skellefteå eller Västerås blir etableringsort för Northvolts planerade jätteanläggning. Piteå kommun ökar därför intensiteten för att skapa attraktiva bostadsmiljöer. Från de södra delarna av Piteå kommun är det endast 40 minuter säker pendlingsväg till Skellefteå.

– Det här är en av de största industrietableringarna i modern tid och det är mycket positivt för Piteå och hela regionen om det hamnar i Skellefteå. Vi i Piteå kommer att göra allt vi kan för att bidra till en lyckad etablering, säger Helena Stenberg, kommunalråd Piteå kommun.

Piteå kommun påbörjar redan nu arbetet med att ta fram nya tomter. Planen är att kunna erbjuda 300 tomter i ett första skede.

I södra delarna av Piteå stad förbereds också ett nytt bostadsområde med möjlighet till 300 tomter direkt öster om Norra Pitholmsvägen. Området har bra anslutningar till Havsbadsvägen och pendling söderut, men även cykelavstånd till centrala stan, skolor och gröna miljöer.

När beslutet om en etablering av en batterifabrik i regionen tas är Piteå redo att erbjuda attraktiva tomter med direkt närhet till kommersiell och offentlig service, brett och integrerande föreningsliv och men en säker och effektiv pendling till Skellefteå.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063