23948sdkhjf

Bostadsministern tror på trähus

Peter Eriksson tror att det är fullt möjligt att hälften av alla flerbostadshus är byggt i trä år 2025, det uppger Dagens industri.
Skog Supply skrev igår, tisdagen den 4 juli, att Stora Enso investerar närmare en halv miljard i en ny produktionslinje för produktion av korslimmat trä i Gruvön. Enligt Dagens industri (Di) innebär investeringen att skogsbolaget blir världens största leverantör av korslimmat trä.

Karl-Henrik Sundström, vd Stora Enso, säger till Dagens industri att Sverige, jämfört med andra marknader, varit lite sena med trähusbyggandet men att man nu kan se en ökad efterfrågan i såväl Sverige som i norra Europa.

Dagens industri uppger att det idag handlar om ungefär tio procent av nybyggnationerna som konstrueras i trä i Sverige.

– Nu ser vi för första gången att det finns material i den omfattning som krävs. Då krävs det utbildningssatsningar för att kunna försörja verksamheten med rätt kompetens, säger Peter Wågström, vd på NCC, till tidningen.

Skog Supply har tidigare skrivit om Bovekets framtidsprognos för svenskt träbyggande. Där konstaterar man att hälften av flerbostadshusen kan byggas i trä år 2025. Bostadsminister Peter Eriksson säger till Di att den siffran är rimlig.

– Jag tror att det är fullt möjligt med tanke på de investeringar som görs just nu, säger han till tidningen.

Läs också: 2025 byggs hälften av alla flerbostadshus i trä
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125