23948sdkhjf

Stena värvar ny vd från konkurrent

Nuvarande vd lämnar efter elva år – ersättaren har tidigare varit vice vd för Skanskas brittiska verksamhet.
Cecilia Fasth blir ny vd och koncernchef för Stena fastigheter när Christel Armstrong Darvik väljer att lämna företaget efter elva år. Ersättaren kommer närmast från positionen som vd för region väst hos konkurrenten Castellum, ett uppdrag hon haft sedan knappt ett år tillbaka.

Dessförinnan har Cecilia Fasth även verkat som vd för Castellums dotterbolag Eklandia under 2014-2016, vd för bostadsutvecklaren Sverigehuset samt flera uppdrag inom Skanska mellan 1997-2013. En av de mer utmärkande befattningarna inom Skanska var det som vice vd för byggverksamheten inom Storbritannien.

– Jag är stolt över att ha fått möjligheten att ta över som vd och koncernchef för Stena fastigheter, ett bolag med mycket gott renommé. Nu ser jag fram emot att få fortsätta utveckla bolaget i den expansiva fas som det befinner sig i, säger Cecilia Fasth i ett pressmeddelande.

Stena fastigheter har som uttalat mål om att bygga minst 1 000 nya lägenheter per år de närmsta tio åren, där man siktar på cirka 8 000 nyproducerade lägenheter och 40 000 kvadratmeter lokaler i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. I dag äger och förvaltar man drygt 24 000 bostäder i Sverige.

Vd-skiftet kommer att ske i januari nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125