23948sdkhjf

Svenska lösningar ska anammas i Kina

Ett nytt avtal mellan Sverige och Kina ska leda till samarbete, där svenska städer ses som pionjärer.
Statsminister Stefan Löfven är just nu på besök i Kina tillsammans med en delegation, där flertalet svenska företag och centrala myndigheter ingår.

I samband med detta har Sverige nu tecknat ett samarbetsavtal med Kina gällande stadsutveckling. Avtalet innebär att länderna kommer att dela och utveckla kunskap om lösningar och metoder inom till exempel hållbart byggande tillsammans.

Framförallt är målet med samarbetet att bidra till hälsosamma städer, tillsammans med energieffektiva och gröna byggnader där specifikt träbyggande tas upp som exempel.

– Urbaniseringen i Kina har hittills lett till omfattande miljöproblem. Nu finns ett ökande intresse att utveckla städer i en mer hållbar riktning och här ses flera svenska städer som föregångare. Det här avtalet ger svenska stadsutvecklingsaktörer en bred plattform att stå på i våra fortsatta relationer med Kina, säger miljöminister Karolina Skog, som undertecknade avtalet för Sveriges räkning, i ett uttalande.

Nästa steg kommer en arbetsgrupp med kinesiska och svenska representanter att stå för, när man ska ta fram en handlingsplan kring samarbetets utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062