23948sdkhjf

Huddinge vill bygga stort resort

I förra veckan bjöd Huddinge kommun in exploatörer att komma med idéer för ett bad- spa- och hotellresort i Kungens kurva.
– Vår vision är en helt ny typ av anläggning som ger semesterkänsla året runt med spa, wellness och restauranger, samtidigt som det ska finnas goda möjligheter till möten och konferenser. Genom idétävlingen vill vi hitta den exploatör som bäst kan skapa detta, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Det finns redan intressenter och Norska Pioneer capital, som äger grannfastigheten, vill även köpa den här fastigheten, Kvadranten 3. Information om att det skulle vara klart med Pioneer capital och NCC som byggare av Kvadranten 3 har gått ut men en rättelse har sedan skickats ut kring detta, skriver Mitt i .

– Vi förhandlar inte med någon utan startar vår process nu. Längre fram i höst hoppas vi kunna teckna ett intentionsavtal med en aktör som vill utveckla platsen, säger Daniel Dronjak till tidningen.

NCC och Pioneer capital har lämnat in ett förslag som förutom byggnader också innefattar ett geolager som ska möjliggöra uppvärmning genom både fjärrvärme och bergvärme, skriver Mitt i. Ett likadant geolager kommer NCC att bygga på grannfastigheten som redan ägs av Pioneer capital.

Förslagen ska vara inskickade till Huddinge kommun senast den 15 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109