23948sdkhjf

Stor affär mellan NCC och Platzer

NCC och Platzer tecknade under tisdagen avtal om att utveckla Platzers fastighet i Gårda och avser att göra en fastighetsaffär i Mölndal.
Fastigheten i Gårda kommer att utvecklas genom ett gemensamt bolag, där NCC förvärvar halva Platzers fastighetsägande bolag när detaljplanen vinner laga kraft. Det underliggande fastighetsvärde ligger på cirka 300 miljoner kronor samt ett tillägg på yterliggare cirka 45 miljoner kronor.

Platzer kommer sedan att köpa tillbaka andelen av NCC när bygget står färdigt, vilket det väntas göra i slutet av 2020. En 25 våningar hög byggnad ska byggas ihop med den befintliga byggnaden. I nuläget består fastigheten av 16000 kvadratmeter och tillbyggnationer är planerade med 30000 kvadratmeter vilket inkluderar Canon-skrapan.

Vidare har företagen slutit avtal om att Platzer avser köpa NCC:s planerade projekt i Mölndal när det står färdigt. Det handlar om två centrala fastigheter med en bedömd tillkommande byggrätt om cirka 30 000 kvadratmeter i anslutning till den nya gallerian och SCA:s kontor.

NCC:s projekt i Mölndals innerstad beräknas kunna börja byggas under sista kvartalet 2018 och färdigställas i flera steg under 2021-2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109