23948sdkhjf

Fasadbeklädnaden kan ha varit olaglig

Fasaden på Grenfell Tower, den 24-våningsbyggnaden som brann i London förra veckan, och dödade minst 58 personer, kan enligt finansminister Philip Hammond vara olaglig, sa han i en intervju med BBC.
Fasaden ska ha innehållit det brandfarliga plastmaterialet polyetylen, som enligt det brittiska finansdepartementet ska vara olagligt att använda på byggnader över 18 meter. Det rapporterar Svt Nyheter .

Svt rapporterar vidare att materialet är ett allt vanligare förekommande isoleringsmaterial i Sverige och just valet av isoleringsmaterial ska ha kunnat kopplas till flertalet bränder.

– Det behöver brista på flera ställen för att det ska bli så här dramatiskt. Det krävs en kedja av händelser, inte bara fusk eller slarv med en sak, säger Lars Brodin till Svt.

Byggnaden ska också ha saknat sprinklers i taken vilket finansminsitern i samma BBC-intervju kommenterade med att vattensprinklers inte nödvändigtvis är det bästa alternativet för att motverka en brand, och att en teknisk undersökning måste göras för att kunna säga om det var rätt eller fel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078