23948sdkhjf

Bygginstallatören minskar med 160 medarbetare

Enheter slås också samman – fler åtgärder kan vidtas om så behöver ske.
Företaget Caverion genomför ytterligare åtgärder i den svenska verksamheten för att förbättra resultat och beläggning. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det inkluderar personalneddragningar, sammanslagningar av enheter och en effektivare användning av gemensamma resurser. Vidare integreras de svenska verksamheterna inom industri och building systems.

Allt det här leder till personalminskningar om cirka 160 medarbetare på den svenska marknaden.

– Om nödvändigt är vi beredda att implementera ytterligare besparingsaktiviteter under 2017. Jag ser dock inte att risken relaterad till beläggningsgraden för hela året ska överstiga den nivå som identifierades i februari, säger Caverions koncernchef Ari Lehtoranta.

De tidigare turerna har varit flera kring bolaget. I februari beräknade bolaget att den återstående potentiella risken relaterad till beläggningsgraden för 2017 uppgick till 10 miljoner euro.

Åtgärderna som nu vidtas ska innebära en total besparing på cirka 2,7 miljoner euro 2017 och 5,5 miljoner euro 2018, heter det.

Caverion designar, installerar, förvaltar och utvecklar lösningar för byggnader och industrier. Deras tjänster och lösningar används i bostadshus, kommersiella fastigheter, inom offentlig sektor och i industriprocesser. Koncernen har över 17 000 medarbetare i 12 länder i norra och centrala Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125