23948sdkhjf

Spendrups gamla bryggeri ska bli ny sjöstad

Magnolia bostad köper Spendrups fabrik i Huddinge – planeras bli plats för 1 500 bostäder.
Bolaget Magnolia bostad har nyligen förvärvat två fastigheter i Huddinge av Spendrups som omfattar mark på cirka 74 000 kvadratmeter.

I dag ligger Spendrups gamla bryggeri på marken, där produktionen lades ner 2013, men planen är att området ska bli grund för en ny sjöstad under namnet Vårby bryggor.

Magnolia bostad ska nu driva detaljplan för cirka 1 500 bostäder i blandad upplåtelseform, med vårdboenden och eventuellt ett hotell. Programstarten för detaljplanen beräknas till tredje kvartalet i år.

Det finns redan rivningslov för alla bryggeriets byggnader, men enligt en kommentar från Magnolias vice vd Erik Rune till lokaltidningen Mitt I kan någon del av bryggeriet sparas.

Stadsdelen blir vid ett färdigställande kommunens första sjönära kvarter och utvecklaren ser också att det finns potential att förbättra kommunikationen till området med bland annat färjeförbindelser till Stockholm.

- Huddinge kommun ser mycket positivt på att tomten köps av en bostadsutvecklare. Detta är ett fantastiskt läge för bostäder med närheten till Mälaren samtidigt som du har shopping i Kungens kurva ett stenkast därifrån och de arbetsplatser som växer fram i Flemingsberg på kort avstånd, säger Malin Danielsson (L) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094