23948sdkhjf

Premiär för nya SKL-avtalet

Mariestads kommun först ut att teckna avtal för snabba och billiga bostäder.
Building Supply har tidigare rapporterat om Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som genomfört en upphandling för att kunna erbjuda kommuner bra, billiga bostäder i ett läge då kommunerna behöver bygga snabbt. Vinnarna, som kommunicerades i januari månad, blev Hjältevadshus, BoKlok, NCC och Villa VIDA.

Hjältevadshus/Hultsfredshus har nu skrivit avtal med Mariestads kommun som därmed är först i Sverige att använda sig av SKL:s nya ramavtal.

– Vi har ett behov av bostäder och är angelägna om att det blir en snabb process och ett kostnadseffektivt byggande. Avtalet som tagits fram gör att det kan bli möjligt. Ett riktigt bra initiativ av SKL, säger Thomas Johansson, samhällsbyggnadschef vid Mariestads kommun.

Tvåvåningshuset som ska byggas kommer att innehålla nio lägenheter i olika storlekar. I första hand kommer lägenheterna hyras ut till nyanlända som fått uppehållstillstånd. Det grundar sig i den nya bosättningslagen där regeringen ger kommunerna i uppdrag att, efter en särskild fördelning, ordna boende till nyanlända som beviljats uppehållstillstånd.

– Det är spännande och kul att det här är i gång, att kommunerna ser fördelar med det här avtalet. Vi vill vara en del av bostadsbyggandet i landet och nu har kommunerna en unik chans att få fram bostäder snabbt och färdigupphandlat, smidigare kan det inte bli. Dessutom har vi tagit fram husen med Tengbom arkitekter, säger Pontus Eklind, vd på Hjältevadshus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078