23948sdkhjf

Bravida lyfter vinsten

Ökad vinst och rekordhög orderstock för installatören.
Bravidas nettoomsättning ökade med 20 procent och uppgick till 4 115 miljoner kronor i första kvartalet 2017. Detta att jämföra med 3 427 miljoner kronor samma period i fjol.

I kvartalsrapporten, som släpptes på onsdagsmorgonen, redovisar koncernen även en ökad vinst före skatt. Resultatet uppgick till 194 miljoner kronor, jämfört med 159 miljoner förra året. Rörelseresultatet ökade med 19 procent och uppgick till 209 (175) miljoner kronor.

I rapportens vd-ord pekar Mattias Johansson på att det råder ett förbättrat orderläge i alla länder för koncernen.

– Vår orderstock, som endast innehåller installationsprojekt, fortsatte att öka och vi kan se att den fortsätter att generera tillväxt. I det första kvartalet ökade orderstocken med 356 miljoner kronor och nådde ännu en gång en ny rekordnivå på 9 000 miljoner, kommenterar han.

Vd och koncernchef Mattias Johansson lyfter också fram att koncernen den senaste tiden stärkt sin marknadsposition genom flertal förvärv. De senaste fyra månaderna har Bravida förvärvat flera betydande verksamheter, två i Norge, ett i Finland och ett i Danmark.

– Den förvärvade omsättningen uppgår sammanlagt till knappt 1 700 miljoner kronor. Finansiering av de senaste förvärven sker genom Bravidas starka operativa kassaflöde, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079