23948sdkhjf

Tidigare Tyrénschefen blir chef för samhällsbyggnad i Upplands Väsby

Ska vara ledare i ett expansivt skede då Upplands Väsby planerar att växa från 44 000 till 63 000 invånare fram till år 2040.
Upplands Väsby kommun har rekryterat Mikael Rångeby som samhällsbyggnadschef. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rångeby kommer att leda Kontoret för samhällsbyggnad i ett expansivt skede när Upplands Väsby planerar att växa från 44 000 till 63 000 invånare fram till 2040.

– Mikael Rångeby är en topprekrytering och han kommer att få en nyckelposition när nu Väsby växer mot den moderna småstaden. Vi har flera stora samhällsbyggnadsprojekt framför oss, bland annat Väsby Entré, och det är med stor glädje som vi hälsar en så erfaren och kunnig medarbetare välkommen till Upplands Väsby kommun, säger kommundirektör Hillevi Engström.

Mikael Rångeby kommer närmast från Järfälla kommun där han är verksam som Bygg- och miljödirektör.

Han tar med sig en bred och djup erfarenhet från genomförandet av flera större samhällsbyggnadsprojekt. Bland annat har han medverkat i utvecklingen och genomförandet av Barkabystaden och Mälarbanans utbyggnad genom Järfälla.

Tidigare har han arbetat i ledande funktioner på Sweco och Tyréns med inriktning mot infrastrukturprojekt, men även mark- och anläggningsarbete. Han har där haft titlarna affärschef respektive regionchef.

Rångeby har även arbetat internationellt med vattenreningsprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094