23948sdkhjf

Zlatan slipper miljonfaktura för lyxkåken

Byggbolaget ville ha åtta miljoner – nio år senare får man avslag på sin fordran.
Köpt för 30 miljoner. Renoverad för 30 miljoner. Såld för 30 miljoner. Det är den enkla historien om Zlatan Ibrahimovics lyxvilla på Limhamnsvägen i Malmö. Men så enkelt har det inte sett ut under ytan.

Fotbollsstjärnan köpte huset för omkring 30 miljoner i oktober 2007, ett hus som han sedan lät genomgå en omfattande renovering. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska det ha rört sig om en renoveringskostnad på 30 miljoner kronor.

Men det ansvariga bolaget, Arx, gick i konkurs i augusti 2008. I konkursboet låg även en fordran värd 8 miljoner kronor, utställd på Zlatan Ibrahimovic. Enligt byggbolaget menade de att de utfört arbete utan att ha fått betalt, skriver Kvällsposten.

Efter nio år av förhandlingar är nu saken avslutad, efter att konkursförvaltaren för Arx skickat in handlingar till Malmö tingsrätt som visar att entreprenaden redan var hävd av fotbollsstjärnan innan konkursen inträffade. Därför behöver Zlatan inte heller betala summan.

Enligt handlingarna ska Zlatan bland annat skickat betalningskrav mot byggbolaget för förseningar, och vid en besiktning drogs även slutsatsen att det arbete som återstod skulle pressa slutpriset över det fastställda taket.

– Jag bedömde inte att det skulle gå att driva kraven vidare mot bakgrund av besiktningen, säger Peter Thörnwall, Arxs konkursförvaltare, till Sydsvenskan.

Villan var till salu under flera års tid innan den såldes till NHL-proffset Carl Söderberg 2015 – för summan 30 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078