23948sdkhjf

Storföretagen går samman – bildar gemensamt bolag

Den nya entreprenadjätten beräknas omsätta cirka 800 miljoner kronor och ha drygt 150 anställda.
Bellmans Åkeri och Entreprenad AB och Uppländska Berg (Modern Sprängteknik i Norden AB med ingående dotterbolag) bildar ett nytt bolag tillsammans med Verdane Capital VIII som huvudägare. Det berättar företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Det nya bolaget beräknas omsätta cirka 800 miljoner kronor och ha drygt 150 anställda. Totalt sysselsätter bägge bolagen cirka 750 personer inklusive underentreprenörer.

"Bellmans och Uppländska har redan i dag ett väl fungerande samarbete. I och med att bolagen framöver kommer att tillhöra samma koncern så finns goda möjligheter att ta sig an större och komplexa uppdrag", skriver ledningen om sammanslagningen och fortsätter:

"Ambitionen är att gemensamt bygga upp en än större koncern inom anläggningsbranschen både genom organisk tillväxt samt framtida ytterligare förvärv".

Organisatoriskt kommer inget att förändras inom respektive bolag. Bolagen kommer fortsätta att ledas av befintliga ledningsgrupper precis som tidigare med vd Dick Örn för Bellmans och vd Robin Karlsson för Uppländska. Ägare av den nya koncernen kommer precis som tidigare vara befintliga ägare i Bellmans samt Uppländska.

Verdane är sedan tidigare majoritetsägare i Uppländska berg och kommer så vara även i det nya moderbolaget som går under arbetsnamnet BMST AB. Styrelseordföranden och ägaren Håkan Lind kommer att fortsätta vara aktiv i Bellmans-bolagen samt ta rollen som tillförordnad vd för BMST AB.

Hela affären beräknas vara genomförd i början av juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094