23948sdkhjf

Svenskt Trä vill se nationalarena i limträ

Idrottsföreningar och kommuner i Sverige har fått upp ögonen för arenakonstruktioner i limträ. Nu vill Johan Fröbel, chef teknik och distribution Svensk Trä, ta det till en ny nivå.
I ett pressmeddelande från Svenskt Trä uttrycker man en vilja att ta steget till att bygga en nationalarena i limträ.

Runtom i världen och även i Sverige byggs det större arenor i limträ och enligt Johan Fröbel finns det många fördelar med just det virket.

– Arkitektoniska möjligheter, snabb leverans- och montagetid, lätt stomme, stora spännvidder, bra brandegenskaper, fin akustik, trevlig publikmiljö och förstås miljömässiga fördelar, säger Johan Fröbel i pressmeddelandet.

Andra nya arenor som har byggts i limträ är exempelvis IFU Arena i Uppsala och Smedstad Ridsportcenter.

– Alla som kommer hit för att träna eller vara publik säger att det är positivt med trä, det är något med dofterna, känslan och inte minst ljudet som gör det till en väldigt attraktiv miljö att vara i, säger Tomas Grönberg vd IFU Arena AB, i pressmeddelandet.

Johan Fröbel menar att ett sådant projekt skulle väcka uppmärksamhet världen över.

– Om vi bygger en stor nationalarena i trä skulle det väcka uppmärksamhet i hela världen. Det skulle bli en stark symbol för innovation och hållbarhet, och vara en viktig signal om att vi tar träbyggandet till en ny nivå, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125