23948sdkhjf

Röda siffror för Svevia

Projektnedskrivning präglar Svevia i årets första kvartal.
Svevias rörelseresultat för årets första kvartal blev -6 miljoner kronor (92,6). Det framgår av bolagets kvartalsrapport som släpptes på tisdagsmorgonen.

Resultatet är präglat av en betydande nedskrivning i ett projekt inom anläggningsverksamheten, skriver företaget i rapporten. Orderstocken ökade med tolv procent och uppgick till 8 493 miljoner kronor (7 714).

– Att tvingas göra en projektnedskrivning är naturligtvis en besvikelse eftersom vi generellt arbetar hårt med projektstyrning. Samtidigt konstaterar jag att merparten av pågående projekt inom division anläggning har en sund underliggande intjäning och att avslutade projekt ligger med en högre marginal än tidigare. Övriga divisioner och specialenheter förbättrar sina resultat jämfört med året innan vilket är glädjande, säger Anders Elfner, vd och koncernchef.

Såväl orderingång som omsättning ökar jämfört med samma period föregående år, där orderingången blev 2 700 miljoner kronor (2 543) och omsättningen uppgick till 1 371 miljoner kronor (1 291).

– Den förbättrade orderingången och omsättningsökningen visar att Svevia är konkurrenskraftigt och vi är redo att satsa på tillväxt. Vår strategi är hållbar lönsam tillväxt och en avgörande framgångsfaktor är att arbeta med vår attraktivitet som arbetsgivare för att knyta till oss rätt människor. En viktig del i detta är våra traineeprogram där vi nu förbereder uppstarten av höstens program för civilingenjörer, säger Anders Elfner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078