23948sdkhjf

Västerås stad efterlyser hållbara byggare till stort projekt

Som nästa steg i utbyggnationen av stadsdelen Öster Mälarstrand söker Västerås stad byggföretag med ett starkt hållbarhetstänk.
Västerås stad planerar att utöka stadsdelen Öster mälarstrand. Inom planområdet planeras cirka 550 lägenheter i sex olika kvarter, som kan delas upp i mindre fastigheter och exploateringsenheter.

Man söker efter byggföretag som "kan integrera god arkitektur med hållbart smart byggande". Därför har en inbjudan att komma med förslag gått ut till intresserade byggare runt om i landet. En övergripande utgångspunkt för markanvisningen är stadens arbete med att göra Öster Mälarstrand till en hållbar stadsdel.

– Vi fortsätter att utmana byggmarknaden och vill vaska fram de främsta aktörerna när det gäller nytänkande, innovationskraft, gestaltning samt ett både brett och djupt hållbarhetstänkande. Intresset för denna etapp fyra väntas bli rekordstort, säger Magnus Edström (MP), ordförande i fastighetsnämnden.

Byggarnas intresseanmälan ska vara inlämnad till Västerås stads teknik- och fastighetsförvaltning senast den 13 juni. Därefter påbörjas en urvalsprocess.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157