23948sdkhjf

Fasadgruppen tar över skånskt konkursbolag

Koncernen införlivar murbolaget i koncernen – de 20 anställda erbjuds fortsatt anställning.
I mitten av mars försattes det Staffanstorpsbaserade företaget Murpoolen i Skåne i konkurs. Sedan dess har konkursförvaltaren drivit verksamheten, med fokus på att hitta någon som kan ta över företaget.

Nu står det klart att koncernen Fasadgruppen tar över verksamheten och gör Murpoolen till sitt dotterbolag. De 20 anställda erbjuds fortsatt anställning i det nya bolaget, där produktionen ska drivas ihop med tidigare ledning. En ny vd tillsätts dock i form av Mats Karlsson, som i dag är vd för systerbolaget AB Karlssons Fasadrenovering, samt ledamot i koncernstyrelsen.

– Fasadgruppens tillväxtstrategi är tydlig, vi ska bli större och genom detta stärker vi ytterligare vår position i Malmö som i hela Skåne- och Öresundsregionen. Extra glädje är att få behålla kunnigt hantverk och förstås hjälpa viktiga kunder, säger Mats Karlsson i ett pressmeddelande.

Murpoolen, som omsätter cirka 30 miljoner kronor om året, kommer att ha ett fortsatt fokus på murat och putsat byggande, vilket enligt Fasadgruppen innebär att man kompletterar sin befintliga verksamhet. Man tillägger i pressmeddelandet att man ska försöka att bistå kunder, leverantörer och partners som drabbats i och med konkursen.

Fasadgruppen har i dag verksamhet i städerna Gävle, Uppsala, Stockholm, tillsammans med områdena Mälardalen, Blekinge, Småland och Skåne. Dotterbolagen inkluderar AB Karlssons Fasadrenovering, Stark Fasadrenovering, Stark Fasad i Stockholm samt Stark Hyrställningar i Sverige, med en total omsättning på runt 400 miljoner kronor och cirka 200 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079