23948sdkhjf

VD lämnar när Byggmax möblerar om

Bygghandelskedjan slopar vd-rollen för Byggmax-segmentet.
Byggmax Group tar bort vd-rollen för sitt Byggmax-segment. Beslutet är en av flera förändringar Byggmax gör i sin koncernledning, enligt ett pressmeddelande.

Daniel Juhlin, nuvarande vd för Byggmax-segmentet, väljer nu att lämna koncernen. Hans nuvarande ansvarsområden kommer i stället att fördelas bland koncernledningsmedlemmarna.

– Daniel har varit på Byggmax i nästan fem år och har bidragit mycket till Byggmax utveckling, till exempel ansvarat för satsningen på butik 2.0, tillväxten inom Byggmax e-handel, och utvecklat vår marknadsföring. Vi förstår Daniels beslut att gå vidare och önskar honom allt gott för framtiden, kommenterar Mattias Ankarberg, vd för Byggmax Group.

Byggmax-segmentet utgör i dag en väldigt stor del av koncernens verksamhet. För att bättre reflektera koncernens verksamhet och prioriteter, så kommer Byggmax Country Managers och ansvarig för Byggmax Marketing & Store concept att framöver ingå i koncernledningen. Förändringarna gäller från 15:e april, skriver företaget.

– Byggmax-segmentet står för över 80 procent av vår försäljning, och vi vill att det ska återspeglas i ledningsgruppen. Vi vill också ha en platt organisation, tydliga ansvarsområden, och att ansvarig person för de stora verksamheterna och länderna är med i koncernens ledningsgrupp, säger Mattias Ankarberg.

Byggmax Group koncernledning
Mattias Ankarberg, VD
Pernilla Walfridsson, CFO
Head of Group Expansion (vakant)
Per Haraldsson, Buying & Supply chain
Johan Quist, Byggmax Marketing & Store concept
Marcus Essesjö, Country Manager Byggmax Sverige
Country Manager Byggmax Norge, vakant (tillförordnad Marcus Essesjö)
Aleksi Virkkunen, Country Manager Byggmax Finland
Jonatan Schwamberg, Group e-commerce och VD Buildor
Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079