23948sdkhjf

Byggbranschen tecknar partnerskap med Stockholms stad

Implenia Sverige AB är först ut inom bygg- och anläggningsbranschen med att teckna partnerskap med Stockholms stad.
Efter besöksnäringen är bygg- och anläggningsbranschen näst på tur att teckna partnerskap med Stockholms stad. Det blir entreprenörsbolaget Implenia Sverige AB som staden ingår partnerskap med. Som entreprenör inom anläggning har Implenia tidigare verkat inom infrastrukturprojekt, med arbetet med Förbifart Stockholm som ett aktuellt exempel.

I stadens näringslivsstrategi är målet att fler stockholmare ska komma ut i egen försörjning och ha hållbara anställningar. Stadens enhet för extern arbetsgivarsamverkan, EfAS, koordinerar samverkan mellan arbetsmarknadsförvaltningens verksamhet och näringsliv. Partnerskap med företag och branschorganisationer inom olika bristyrken är något som gynnar både arbetsgivare och stadens invånare, menar Stockholms stad.

Enligt Katarina Bexar, enhetschef för EfAS, har samarbetet med Implenia redan gynnat både arbetsgivare och arbetssökande i staden. Hon anser att ett partnerskap lägger struktur för ett fortsatt effektivt samarbete och goda resultat. Stockholms stads arbetsmarknadsförvaltning hoppas även att partnerskapet ska bidra till en god kompetensförsörjning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079