23948sdkhjf

Nygammal husfabrik allt närmare produktionsstart

Hjältevadshus på turné för att fylla upp orderboken. Men ännu har inget formellt beslut tagits om uppstart av gamla Hultsfred-fabriken, rapporterar Barometern.
Building Supply har tidigare berättat om Hjältevadshus planer på att starta upp sin Hultsfredsfabrik igen och väcka liv i det gamla varumärket Hultsfreds-Hus. Detta efter att Hjältevadshus blev ett av de fyra vinnande företagen i SKL:s miljardupphandling för bostadsproduktion.

Enligt tidningen Barometern har dock Hjältevadshus ännu inte fattat formellt beslut om att dra i gång husproduktionen i Hultsfred. Men läget beskrivs som hoppfullt. Två kommuner har redan beställt ett 70-tal lägenheter av företaget och Hjältevadshus är nu ute på turné för att träffa kommuner som är i behov av snabb bostadsproduktion.

– Det ser positivt ut. Vi är ute och träffar kommuner just nu och presenterar våra produkter. Vi är närmare en start av fabriken i dag än vi var för en månad sedan. Men för att trygga fabrikens framtid måste vi ha säkra kort, säger Hjältevadshus vd Pontus Eklind, i en kommentar till tidningen.

Hjältevadshus plan är att det i fabriken i Hultsfred ska produceras 800 lägenheter per år, och 60–100 personer kommer då att behöva anställas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094