23948sdkhjf

Montörbrist ska lösas med snabbspår

Installatörsföretagen och Svenska Elektrikerförbundet tar fram snabbare väg in i branschen för nyanlända.
En akut brist på montörer samtidigt som många nyanlända med viktig kompetens står utanför arbetsmarknaden – de två faktorerna har fått EIO, en del av Installatörsföretagen och Svenska Elektrikerförbundet (SEF) att samarbeta för en lösning.

Man har nu enats om att ta fram ett snabbspår tillsammans med Arbetsförmedlingen, för att nyanlända snabbare ska få ett jobb inom elteknikbranschen. Genom att skapa möjligheter för nyanlända som har yrkeserfarenhet och utbildning ser de båda aktörerna att man underlättar rekryteringsbehovet, samtidigt som man gör en insats för integration.

Överenskommelsen innebär att personer med erfarenhet och utbildning ska få möjlighet att komplettera med den kunskap man saknar, innan man får en validering och på så sätt kan söka arbete.

– Snabbspåret kommer ge ett annat perspektiv på hur man ka uppnå drömmen om att bli elektriker. Vi arbetsgivare kan genom planering och struktur skapa enklare arbetsuppgifter som inspirerar varje individ till att vilja lära sig mer. Och med strukturerat lärande på företagen kommer vi kunna tillskapa ytterligare resurser i branschen, det ser jag som ett måste, säger Johnny Petré, vd på Lindsténs Elektriska, angående de lagar och regler som annars kan försvåra möjligheterna att ta sig in på branschens arbetsmarknad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141