23948sdkhjf

Projektengagemang vinner Swedavia-order

Mångmiljonkontrakt till teknik- och arkitektkoncernen.
Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har av Swedavia fått i uppdrag att bygga om och förnya Sveriges flygplatser. Avtalet omfattar i första hand att tillgodose byggtekniska lösningar och projektering till landets fyra största flygplatser. Den uppskattade beställningsvolymen uppgår till 260 miljoner kronor över tre år med möjlighet till förlängning på ytterligare två år. Totalt har fem aktörer upphandlats.

– Våra flygplatser knyter samman Sverige och är en bro till världen utanför. Därför är det lite extra spännande att få ansvaret att vara med i arbetet att utveckla dem. Under upphandlingen har det ställts väldigt hårda krav på bredd och specialistkompetens. Därför känns det bra att vi nu blivit så pass stora och starka att vi kan leverera efter de allra tuffaste önskemålen, kommenterar Patric Kjellin, affärsområdeschef på Projektengagemang.

De flygplatser som i det första skedet ska byggas om och förnyas är Stockholm Arlanda Airport (ARN), Bromma Stockholm Airport (BMA), Göteborg Landvetter Airport (GOT) och Malmö Airport (MMX).


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14