23948sdkhjf

Entreprenadföretaget vill försätta ED Bygg Stockholm i konkurs

Örnsköldsviksbolag kräver ED Bygg Stockholm på 23 miljoner kronor, enligt konkursansökan.
Företaget JCP Frakt AB, med säte i Örnsköldsvik, har ansökt om att ED Bygg Stockholm ska försättas i konkurs. Det skriver Norrköpings Tidningar.

I konkursansökan, som skickades in till Norrköpings tingsrätt i onsdags förra veckan, skriver JCP Frakt att ED Bygg Stockholm är på obestånd. JCP menar att ED Bygg inte har möjlighet att betala en fordran på 23 miljoner kronor.

JCP:s vd Christoffer Gjersvold säger till Norrköpings Tidningar att hans bolag inte har fått betalt för markarbeten de utfört åt ED Bygg Stockholm, vid bygget av Ica Maxi och Biltema i Moraberg i Södertälje.

Enligt vd:n hade ED Bygg Stockholm räknat rejält fel när de lämnade in offert på bygget. I stället för 18000 kubikmeter berg var det 101000 kubikmeter som arbetet gällde, enligt Christoffer Gjersvold.

– Det var planerat att det skulle ta två månader, men när vi började gräva visade det sig vara mycket mer berg och schaktmassor än de hade räknat med, säger vd:n till tidningen och fortsätter:

– Vi har tagit in underleverantörer som precis som oss riskerar att gå i konkurs om vi inte får betalt av ED Bygg Stockholm. En firma som hyrde ur maskiner till bygget kommer att få sälja familjens hus för att betala sina räkningar och vi kan inte ens tanka våra fordon.

Anders Whass, vd för ED Bygg Sverige, skriver i ett pressmeddelande till Norrköpings Tidningar att det inte finns någon grund för konkursansökan. Vd:n menar i stället att JCP överfakturerat och att ED Bygg därför avslutat allt samarbete, samt krävt återbetalning.

”När ED Bygg Stockholm framställt krav på återbetalning skickade underentreprenören ytterligare en faktura på 22 MSEK utan något som helst underlag. Mot bakgrund av den tvist som uppkommit och det krav som framställts från ED Bygg Stockholm AB uppfattade ED Bygg Stockholm AB att det rörde sig om en bluffaktura. Fakturan bestreds också omedelbart”, berättar Anders Whass vidare i pressmeddelandet.

Konkursförhandling i ärendet kommer att hållas 12 april i Norrköpings tingsrätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094