23948sdkhjf

Storkoncern köper svensk järnvägsbyggare

Betalar 115 miljoner kronor för Dalaföretaget. Vd:n: "Ett utmärkt tillskott till vår verksamhet i Sverige".
NRC Group, med huvudkontor i Oslo, har i dag ingått ett avtal om att köpa den svenska signal- och järnvägsutbyggaren Signal & Banbyggarna i Dalarna AB (SBB) för 115 miljoner svenska kronor. Det berättar koncernen i ett pressmeddelande.

Företaget utför anläggningsarbeten, byggherre- och projektledning kopplat till specialiserade järnvägstjänster, inklusive anläggningsarbete, signal och telekom, elektro, säkerhet, spår och maskiner.

"De 90 anställda i SBB, med kompetens och bred erfarenhet från den svenska infrastrukturbranschen, kommer att komplettera den svenska organisationen med efterlängtad kapacitet inom NRC Groups kärnområden", skriver NRC:s ledning i pressmeddelandet.

SBB kommer att organiseras som ett eget dotterbolag under Nordic Railway Construction AB, ett helägt dotterbolag till NRC Group.

– SBB är ett utmärkt tillskott till vår verksamhet i Sverige. Väl organiserade och med trevliga medarbetare som arbetar och tänker på samma sätt som vi, säger Daniel Petterson, vd fõr NRC Group Sverige.

SBB utvidgar NRC-gruppens geografiska räckvidd till att inkludera Stockholm, Skåne och norra Sverige, utöver redan etablerade positioner i regionerna runt Karlstad, Göteborg, samt Syd- och Västsverige.

– Lyckligtvis har SBB opererat i andra regioner än vi, för annars hade de varit en tuff konkurrent. Nu går vi samman och täcker nästan hela Sverige med entreprenörstjänster inom järnvägsteknik och anläggningsarbeten, säger Daniel Petterson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062