23948sdkhjf

Peab bygger 190 lägenheter i Skövde

Skövdebostäders nya satsning innebär en investering på omkring 410 miljoner.
Skövdebostäder ska bygga 190 lägenheter i höga hus med trästomme i området Frostaliden. Lägenheterna är fördelade på sex hus i åtta våningar. Detta innebär en investering på cirka 410 miljoner. Genom att bygga med trästomme driver bolaget utvecklingen framåt och bidrar till en hållbar miljö.

Frostaliden är Skövdes satsning på träbyggnation och det står nu klart att Peab kommer att bygga Skövdebostäders 190 lägenheter i området.

Sökt investeringsstöd
Eftersom nyproduktionspriserna ökar, och det är kostsamt att bygga i trä, är en förutsättning för projektet att Skövdebostäder kan erhålla statligt investeringsstöd. Därför har Skövdebostäder och Peab under en tid bearbetat det anbudsförslag som lämnades i november. Det slutgiltiga förslaget består av 190 lägenheter från två till sex rum och kök.

– Vi har jobbat för att hitta möjliga effektiviseringar och besparingar för att kalkylen ska gå ihop och ge möjlighet att söka investeringsstöd. Det är en stor utmaning med dagens höga byggkostnader, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

Hus i trä
Husen kommer till största delen konstrueras av trä, men de två nedersta våningarna och hisschaktet ska gjutas i betong.

Byggstarten är planerad till september 2017 med en första etapp av inflyttning 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078