23948sdkhjf

Misslyckade sprängningen: Stenblock regnade över familjens hus

Familj fick sju hål i hustaket när Skanskas underentreprenör utförde sprängarbete vid Boklok-projekt.
Det är Eskilstuna-Kuriren som berättar om ett sprängarbete i området Marielundsviken i Mariefred som kunde fått katastrofala följder.

Skanska håller just nu på att bereda mark och bygga så kallade Boklok-lägenheter i området. Under tisdagen genomförde en underentreprenör till bolaget ett sprängarbete – som inte gick som förväntat. Sprängningen slutade med att sten regnade över intilliggande hus. Lyckligtvis skadades inga personer vid händelsen.

För den värst drabbade familjen blev dock resultatet sju hål i taket, en krossad solpanel, ett spräckt fönster och ett stort stenblock som stoppades av grundplattan, skriver tidningen.

– Det är jäkligt läskigt när man tänker på vad som kunde ha hänt om barnen var ute, säger Emilie Wallmarö, som bor i det mest skadade huset, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.

Skanska och deras underentreprenör tar händelsen på stort allvar, enligt tidningen. Skador ska nu repareras omgående och varför sprängningen gick så fel ska utredas.

– Det här ska inte få inträffa. Nu utreder vi vad som har hänt, kollar omfattningen av skadorna och tittar på vilka som har drabbats, säger Sacha Pardon, pressansvarig på Boklok.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094